Tel. 046 – 452 85 19
Logo - Handtherapie Sittard

Onze aanpak

Bij ons bent u in goede handen

Als specialist in bewegen en het functioneren van de hand en de pols luistert de handtherapeut naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. De handtherapeut gaat samen met u aan het werk om een zo snel en goed mogelijk resultaat te behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Samen met de handtherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

Wij vinden het belangrijk om up-to-date te blijven en zijn daarom ook aangesloten bij de Nederlandse verenging voor handtherapeuten NVHT. Daarnaast overleggen we regelmatig met huisartsen, handchirurgen en collega handtherapeuten om een optimale behandeling voor de patiënt te waarborgen.

Spalken

Onze therapeuten hebben alle benodigde kennis en vaardigheden om spalken op maat te maken. Het aanmeten van een spalk luistert zeer nauw, immers geen hand of klacht is hetzelfde. Daarom maken we elke spalk op maat. Het resultaat is een spalk die precies om uw vinger, hand of pols past.
Afhankelijk van uw klacht kan een spalk helpen bij:

  • Het bieden van bescherming
  • Het beperken van ongewenste bewegingen
  • Ondersteuning bij pijnvermindering
  • Het geven van (relatieve) rust
  • Verminderen van zwelling
  • Corrigeren van standsafwijking

De nota van uw spalk kunt u, afhankelijk van uw verzekeringspakket, indienen bij uw zorgverzekeraar en vaak geheel of gedeeltelijke vergoed krijgen.