Tel. 046 – 452 85 19
Logo - Handtherapie Sittard

Over de praktijk

Wie staat er voor u klaar

Bij Handtherapie Sittard kunt u terecht voor behandeling van klachten aan de hand, vingers en pols. Deze klachten kunnen o.a. ontstaan zijn na een breuk of operatie, bij artrose, overbelasting of door vochtophoping. Daarnaast behandelen we diverse aandoeningen zoals een triggerfinger, een skiduim of een mallet finger.

Ward Koke

Hand- en fysiotherapeut

Aangenaam! Ik ben Ward Köke, werkzaam bij Fysiotherapie Sittard-Oost als hand- en fysiotherapeut. Daarnaast ben ik gespecialiseerd Handtherapeut na opleiding van het NPI handtherapie in Utrecht.

Bij Handtherapie Sittard zien we per week meer dan 10 uur aan patiënten met verschillende klachten aan de handen. Sinds 2019 zijn wij onderdeel van het Netwerk voor Handtherapeuten Limburg. Hierdoor hebben we nauw contact met de handchirurgen en handtherapeuten uit de Hand en Polskliniek van Zuyderland. Door deze samenwerking zien we ook steeds meer Post-Operatieve Hand- en Polsklachten. In mijn verpleegkundige opleiding heb ik veel hechtingen, wonden en littekens gezien wat mij veel voordelen geeft in de revalidatie na een operatie. In onze praktijk is er ik ondersteuning vanuit verschillende andere disciplines. Hierdoor kunnen we de zorg op verschillende vlakken optimaliseren en goed laten aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oedeemtherapie.

Op de website van Handtherapie Sittard vindt u alle aandoeningen waarmee u bij ons terecht kunt. Heeft u vragen of heeft u klachten waar u vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Netwerk & partners

Handtherapie Sittard werkt samen met een aantal partijen. Op deze pagina leest u meer over onze partners.

Tarieven

Reguliere zitting fysiotherapie
inclusief uitbehandeling
inclusief inrichtingstoeslag
€34,50
€51,50
€43
Lymfoedeem
inclusief uitbehandeling
inclusief inrichtingstoeslag
€48
€65
€55,50
Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek (consult)
inclusief uitbehandeling
inclusief inrichtingstoeslag
€66
€83
€73,50
Screening
intake en onderzoek na screening
€14,20
€56,80
Intake en onderzoek na verwijzing€47
Telefonisch consult€14
Medische Training Therapie (MTT) in groepsverband€17,80
Niet nagekomen afspraak* 100%

* Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren worden afgezegd.  

Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering heeft die fysiotherapie vergoedt, wordt handtherapie vergoed vanaf de 1e behandeling. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringsmaatschappij. We hebben een contract met alle verzekeraars.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie en ouder dan 18 jaar? Dan moet u de behandeling zelf betalen. Voor verzekerden jonger dan 18 jaar geldt dat ze 18 behandelingen per indicatie uit de basisverzekering krijgen.

Directe toegang tot hand- en fysiotherapie.
Wat betekent dat voor u?

U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dit betekent dat u rechtstreeks bij onze praktijk een afspraak kunt maken. Zo komt u direct bij de specialist in beweging terecht en kunt u direct beginnen aan uw herstel. Wij zullen uw huisarts informeren over de voortgang van het behandeltraject, tenzij u dat niet wilt.    

Tijdens uw eerste afspraak gaat de handfysiotherapeut met u na wat uw klachten zijn. Op dat moment wordt vastgesteld of u bij de handtherapeut aan het juiste adres bent of beter geholpen kunt worden bij een andere discipline. Gaan we aan de slag? Dan stellen we een behandelplan op en gaan we direct van start. Want: hoe sneller de behandeling gestart wordt, hoe sneller u herstelt.

Uitzondering

Indien behandeling aan huis nodig is of u een chronische klacht volgens de lijst chronische aandoeningen heeft, heeft u echter altijd een verwijzing nodig.

Klachten

Bij Handtherapie Sittard streven wij ernaar om u zo goed en professioneel mogelijk van dienst te zijn. Mocht u desondanks klachten hebben over uw behandeling of de manier waarop uw therapeut met u omgaat kunt u dit kenbaar maken. Dit kan bij uw therapeut zelf of aan onze vertrouwenspersoon Eric Bousema. Wanneer het voor u prettig is kunt u een bekende uit uw familie- of vriendenkring vragen hierbij aanwezig te zijn.

We streven ernaar zo spoedig mogelijk een gesprek te laten plaatsvinden om uw klacht helder te krijgen en een oplossing te vinden naar ieders tevredenheid. Het is ook mogelijk om via het KNGF (Koninklijk Genootschap Fysiotherapie) een bemiddelingsgesprek aan te vragen.  

Mocht het gesprek met uw handtherapeut niet het gewenste resultaat opleveren is het mogelijk gebruik te maken van een klachtenprocedure bij het KNGF conform de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. Het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie heeft drie instanties waar u terecht kunt met uw klacht:    

  • De Klachtencommissie van het KNGF
  • De Commissie van Toezicht van het KNGF
  • Het Regionaal Tuchtcollege van de overheid


Wanneer u uw klacht schriftelijk wil indienen bij het KNGF kunt u deze sturen naar: Centraal Bureau Fysiotherapie t.a.v. Klachtencommissie Fysiotherapie, postbus 248, 3800 AE Amersfoort.    

Betalingsvoorwaarden

Handtherapie Sittard is onderdeel van Fysiotherapie Sittard-Oost. Voor de betalingsvoorwaarden verwijzen we u daarom naar de website van Fysiotherapie Sittard-Oost.

Privacy

Voor onze eigen administratie en de declaratie bij de zorgverzekeraar houden wij uw administratieve gegevens bij. Om uw behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen en wanneer nodig u te kunnen doorverwijzen of te kunnen overleggen met uw huisarts of specialist houden wij een medisch dossier bij. Op alle gegevens die wij van u registreren is de Wet op Persoonsregistratie (WBP) van toepassing, deze bevat regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens en het beheer hiervan. Voor alle personen binnen de praktijk die toegang hebben tot uw gegevens geldt een geheimhoudingsplicht. U heeft te allen tijde het recht om uw eigen patiëntgegevens in te zien en indien u van mening bent dat deze gegevens onjuist zijn kunt u uw handtherapeut vragen deze te wijzigen. 

Om de kwaliteit van onze behandelingen en de algemene kwaliteit van de praktijk te waarborgen worden kwaliteitscontroles uitgevoerd door een aantal zorgverzekeraars. Sommige zorgverzekeraars vraagt ons klinimetriegegevens te delen voor het uitvoeren van de kwaliteitscontroles, wanneer u niet wilt dat wij uw gegevens delen kunt u dit aangeven bij uw hand- en fysiotherapeut.